Zanzibar

Zanzibar – et spennende ferieparadis

Den tropiske paradisøyen i Det indiske hav har både nydelige hvite korallstrender, sjarmerende landsbyer og spennende historie.

Det er ikke til å komme utenom; Tanzanias Zanzibar har noen av verdens fineste strender. Kritthvit sand, palmer, asurblått hav og sjelden en mørk sky i sikte – akkurat som på et postkort! På stranden kan du nyte late og lange soldager og hvile øynene på vakre solnedganger. Sørg for å ha med et fulladet kamera! På stranden kan du også være vitne til den store forskjellen på lavvann og høyvann. På et tidspunkt kan du nærmest ikke se vannkanten, men når høyvannet kommer når den nesten helt opp til strandhyttene. Og hvis du vil utforske under vann er du garantert opplevelser utenom det vanlige. Nydelige koraller og fisker i alle regnbuens farger.

Zanzibar Stone Town
Stone Town

Krydrete inntrykk

På øyas største by, Zanzibar City, er det populært å besøke «Stone Town». Her kan du rusle gjennom trange smug, markeder og basarer, og mellom solblekede steinhus og flotte moskeer vil du merke at dette er en godt bevart og autentisk del av Zanzibar. Arabiske, persiske, portugisiske og britiske tradisjoner har blitt smeltet sammen og dannet en helt spesiell atmosfære. «Stone Town» står for øvrig på UNESCOs verdensarvliste. På markedene kan du få en kjøpt Zanzibars største eksportartikler; nemlig krydder. Her får du smake, lukte og kjenne på alt fra elefant-hvitløk til pepper, muskat, kardemomme og ingefær. Du får også satt sansene i sving på de lokale fiske- og kjøttmarkedene.

Zanzibar lokalbefolkning

Kald historie og varme mennesker

Zanzibar livnærer seg også av turisme. Fastboende er kjent for å være vennlige og smilende når du møter dem på gaten, og de ønsker turistene velkommen. Det har imidlertid ikke alltid vært vennlighet og smil i gatene. I 130 år var øya hovedsete for Det omanske riket og sentrum for arabisk slavehandel. I en årrekke ble så mange som 10 000 slaver sendt fra øya hvert år. I 1887 ble endelig alle slavene frigjort etter det som er kjent for å være verdens korteste krig. Etter 45 minutter var slavehandelen historie. Selv om det fortsatt er fattigdom på øya og livet er enkelt blir du møtt av en varm befolkning, og ifølge guider er det trygt å ferdes rundt.

Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member