Forbløffende safari

Vi har hørt om dem siden vi var små: Om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. På safari i Tanzania kan du virkelig få et innblikk i dyrenes hverdag.

En tur til de populære safariområdene Serengeti og Ngorongoro byr på magiske møter med dyreartene som lever på savannen.

Tanzania Safari Ngorongoro krater

Ngorongoro-krateret

Vulkankrateret Ngorongoro, også kalt verdens åttende under, er et av Afrikas mest kjente og tette viltområder. Krateret er enormt: Over 20 kilometer bredt og 600 meter dypt. Her lever omtrent 25 000 større pattedyr og det yrer av fugler og krypdyr.

I Ngorongoro ser du dyr over alt. En av de mer sjeldne dyrene du kan spotte er imidlertid det svarte neshornet. Ser du en av disse er du heldig; det er nemlig svært få av disse igjen på jordkloden.

Tanzania safari Serengeti gnu

Serengeti nasjonalpark

Nasjonalparken Serengeti er kanskje en av verdens mest kjente nasjonalparker og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det forstår man straks man kommer dit. Parken er hjemsted for løver, gnuer, antiloper, sebraer, elefanter og sjiraffer, for å nevne noen dyrearter. Mange besøker parken for å beskue verdens største forflytning av dyr: nemlig gnuenes spektakulære ferd for å finne vann og nytt gress. Sammen med 1,5 millioner gnuer finner du også 250 000 sebraer og over 300 000 gaseller på jakt etter næring. Du kan bevitne et nærmest uvirkelig scenario når disse dyrene skal krysse elver på ferden. Her venter nemlig noen av verdens største krokodiller på at maten skal komme plaskende forbi.

Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member