Tanzania

Eventyrlige Tanzania

Fra toppen av Kilimanjaro til drømmestrender på Zanzibar;
Velkommen til et land som rommer det meste!

Mye av det opprinnelige Afrika er bevart i Tanzania. Dramatisk og uberørt landskap, mektige fjell, store innsjøer og vakker kystlinje som skapt for deilige dager på stranden. Dar-es-Salaam var hovedstaden frem til 1996 og er landets viktigste og største by. «Dar» er Øst-Afrikas travleste havn og et naturlig startsted for å reise innover i landet eller ut til Zanzibar. Før reisen går videre kan du få en smakebit av det afrikanske storbylivet; enorme markeder, eksotiske og forunderlige matretter og et pulserende uteliv.

Befolkning
Befolkning

51 millioner

Hovedstad
Hovedstad

Dodoma

Klima
Klima

Tropisk, selv om det er store geografiske forskjeller i landet

Språk
Språk

Swahili, engelsk

Safari

Vi har hørt om dem siden vi var små; Om dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. På safari i Tanzania kan du virkelig få et innblikk i dyrenes hverdag. En tur til de populære safariområdene Serengeti og Ngorongoro byr på magiske møter med dyreartene som lever på savannen.

 Forbløffende safari

Tanzania safari elefanter

Kilimanjaro

Nordøst i Tanzania ligger Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell som ruver 5895 meter over havet. Fjellet, som også kalles «toppen av Afrika», ligger 330 kilometer fra ekvator og dekker over fem klimasoner. Det sier seg selv at fjellet og området rundt byr på mangfoldige inntrykk og opplevelser. De omkringliggende og gressdekte slettene er hjemsted for elefanter, løver og andre dyr som lever på savannen. Skråningene på fjellet er frodige med tykk, grønn regnskog. På toppen av fjellet finner du en isbre. Denne isbreen minker imidlertid for hvert år som går og forventes å være helt borte innen år 2050.

Ethiopian Airlines Reise til Afrika Kilimanjaro utsikt Tanzania elefanter

Uforglemmelig opplevelse

Hvert år besøker tusenvis av turgåere fjellet med mål om å nå toppen, og selv om enhver person med normal fysikk og helse er skikket til å bestige Kilimanjaro, er det bare omtrent 85 prosent av dem lykkes. Om du stiller godt forberedt, tar høyde (!) for høydesyke og kler deg etter forholdene, har du gode odds for å nå toppen. Det er viktig å ta seg god tid og huske at de fleste bruker omtrent en uke. Husk også; Det er ingen skam å snu. Du er garantert en uforglemmelig opplevelse enten du kommer til topps eller ei.

Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member