Seychellene

Velkommen til paradis, velkommen til Seychellene

Seychellene er den ultimate feriedrømmen. De kritthvite strendene møter det turkise havet. I vinden vaier palmene og klimaet er varmt og stabilt.

Øygruppen – bestående av 115 øyer – er delt inn i de indre og de ytre øyene, og det er på de indre øyene det er flest overnattingsmuligheter for turister. Mahé er hovedøya, og huser rundt 70.000 innbyggere. Det er også her den internasjonale flyplassen ligger.

Befolkning
Befolkning

92 430

Hovedstad
Hovedstad

Victoria

Klima
Klima

Varmt og tropisk

Språk
Språk

Engelsk, fransk og seychellisk kreol

Få hodet under vannet

Seychellene er eventyrlig vakkert på overflaten, og under det krystallklare, turkise vannet er det minst like vakkert. De fargerike korallrevene og de eksotiske fiskeartene gjør dette til det perfekte stedet for snorkling og dykking. Fiskeartene er mange, og det er stor sjanse for å se blekksprut, rokker og hummer. Har du ekstra flaks kan du se seychelliske gigantskilpadder og hvalhai. Du kan bestille ekskursjoner ut til revene fra de største øyene, som Praslin og Mahé.

Seychellene fisk dykking snorkling

Billedskjønn natur og ingen farlige dyr

La Digue er den minste av de tre hovedøyene og strendene har fantastiske granittformasjoner. Stranden Anse Source d’Argent er svært populær, og det er ikke så rart, for den er så nydelig at den kan ta pusten fra de fleste. De vanligste transportmidlene på denne øya er oksekjerre og sykkel. Stranden Anse Lazio ligger på Praslin og er også viden kjent for sin skjønnhet. Denne stranden blir ansett som den fineste på øya. Seychellenes vakre natur blir kraftig vernet, og i 1993 ble det innført strenge krav for å bevare miljøet. Over femti prosent av øygruppens areal er dekket med naturreservater for å sikre at det ikke bebygges eller ødelegges. En rekke dyrearter har imidlertid blitt utryddet, og det finnes ingen farlige dyr på øyene. Mygg og insekter er også sjelden kost.

Ethiopian Airlines Reise til Afrika Seychellene strand avslapping

Piratenes tid er forbi

Når Seychellene først ble oppdaget er usikkert, men vi vet med sikkerhet at Vasco da Gama kom til de da ubebodde øyene i 1505. Øyene ble styrt av pirater frem til området ble tatt av franskmennene i 1756. Seychellene ble en brikke i de globale krigene mellom Storbritannia og Frankrike, og britene vant øyene i 1814. I 1976 fikk øygruppen sin selvstendighet og ble republikk. Det er lite som minner om piratstyre i dag. Kriminalitet forekommer svært sjeldent og turismen bidrar til å holde arbeidsledigheten lav. Det er kanskje ikke så rart at øyenes innbyggere er svært gjestfrie og mer enn gjerne gir deg tips om hva som bør oppleves.

Deilig miks av matkultur

Seychellene har vært befolket og besøkt av mennesker fra alle verdenshjørner. Matkulturen gjenspeiler landets historie, og de fleste restaurantene serverer kreolsk mat inspirert av det asiatiske, afrikanske og europeiske kjøkken. Restaurantene på øygruppen har naturlig nok også fokus på delikatesser fra havet, så her det er mye fersk fisk, hummer og krabber. Akkompagnert med ferske grønnsaker og duftende, selvdyrkede urter er det duket for flere festaftener til bords. Om du har ekstra appetitt må du gjerne bestille en kokosduo til dessert – en lokal og deilig spesialitet bestående av bananer flambert i sukker og rom. Mmm…

Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member