Moderne Windhoek

Midt i ørkenen og 1650 meter over havet ligger Namibias hovedstad Windhoek. Den overraskende moderne og frodige byen kan tilby et spekter av kulturelle opplevelser.

I den gjestmilde byen er det enkelt å ta seg frem. Etter andre verdenskrig ble byen modernisert på grunn av bedre økonomi og infrastrukturen ble betraktelig forbedret. Det ble også reist mange offentlige byggverk, nye skoler ble bygd og veier ble asfaltert.

Hovedstad
Hovedstaden i Namibia
Befolkning
Befolkning

350 000

Språk
Språk

Engelsk, oshiwambo, afrikaans, kwangeli og herero

Klima
Klima

Steppeklima

Tysk arkitektur og minner fra steinalderen

På grunn av tysk styre på 1800-tallet finnes det mye flott tysk arkitektur i byen. Den lutherske kirken – og det historiske landemerket – Christuskirche og parlamentsbygningen Tintenpalast er gode eksempler på dette.

Den offentlige parken Zoo Park er et møtested i byen, og mange innbyggere tar turen hit i lunsjpausen for å slappe av under palmene. I parken finner du et monument med levninger fra en elefant som levde i steinalderen.

Om man vil ta det piano kan man rusle rundt blant byens hyggelige små kafeer og restauranter. Her er det også flust av fine butikker med afrikansk kunst, suvenirer og antikviteter.

Namibias hovedstad Windhoek

Plassen der ingen vil bo

En guidet tur til townshipen Katutura, som betyr plassen der folk ikke vil bo, byr på sterke inntrykk. Katutura ble dannet i 1961, under apartheid og Sørafrikansk styre, som et tvunget bosted for de mørkhudede i Windhoek. I dag er ikke lenger innbyggerne i townshipen tvunget til å bo der, men over 120 000 mørkhudede bor der fortsatt. Området er preget av fattigdom og svært enkle levekår.

Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017, 2018 og 2019 og har mottatt firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member