Namibia

Namibia – en uberørt perle

Dra på ørkensafari i et av Afrikas beste naturreservater, opplev en helt unik flora og fauna og la den svært gjestfrie befolkingen vise deg landets spennende kultur.

Landet med nest laveste befolkningstetthet i verden er rikt på opplevelser. Landet er også rikt i økonomisk forstand, og har hele fem ganger høyere bruttonasjonalprodukt enn de mest fattige landene i Afrika. Gruvedrift, produksjon av uran og sølv- og diamantutvinning er noen av grunnene til dette. Etter å ha vært en del av en tysk koloni, kjent som Tysk Sydvest-Afrika, og senere som Sydvest-Afrika administrert fra Sør-Afrika, fikk republikken Namibia sin selvstendighet i 1990.

Befolkning
Befolkning

2,5 millioner

Hovedstad
Hovedstad

Windhoek

Språk
Språk

Engelsk, oshiwanbo, afrikaans kwangeli og herero

Klima
Klima

Varierer fra ørken til subtropisk. Generelt varmt og tørt. Lite nedbør.

Tørt, tørrere, Namibørkenen

Namibia har fått sitt navn etter Namibørkenen, som regnes å være verdens eldste ørken på minst 80 millioner år. Det er ikke er mye liv her, men det finnes imidlertid flere uvanlige og forunderlige plante- og dyrearter som er unike for akkurat Namibørkenen. De røde ørkendynene strekker seg langs nesten hele Atlanterhavskysten og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kystørkenen rommer dessuten verdens høyeste sanddyne, «Big Daddy», på enorme 340 meter. Sanddynen ligger i området Sossusvlei og det arrangeres en rekke turer til toppen. Det sies at du kan bevitne dramatiske fargeendringer dersom du står på toppen ved soloppgang, så en grytidlig start på utflukten er å anbefale.

Namibia-ørkenen
Namibørkenen

Fruktbart i nord

Etosha nasjonalpark og naturreservat ligger lenger nord i landet, og sies å være et av Afrikas beste naturreservater. Her er det mulighetene store for å se geparder – som det finnes mange av – men du kan også få et glimt av det utrydningstruede svarte neshornet. Dyrene i Etosha har sett kjøretøy før, så her kan du komme tett på. Drar du helt opp mot grensen til Angola, Caprivi, får du se enorme kontraster til ørkenområdene i sør. Her er det yrende dyreliv med elefanter, flodhester og antiloper som livnærer seg på elvedeltaer.  

Imponerende kløft i sør

Drar du sør i Namibia finner du landets største turistattraksjon; Fish River Canyon. Denne dype kløften er den nest største i verden etter den berømte Grand Canyon i USA. Mange kommer hit ens ærend for å nyte synet av den spektakulære utsikten over nasjonalparken, men det finnes også en geysir i området, Ai-Ais, som avgir varmt svovelholdig vann og danner en oase helt sør i Fish River Canyon. Her finnes spafasiliteter og gode muligheter for å ta seg et deilig bad i flotte omgivelser.

Namibia Fish RIver Canyon
Fish River Canyon

Namibias hovedstad

Midt i ørkenen og 1650 meter over havet ligger Namibias hovedstad Windhoek. Den overraskende moderne og frodige byen kan tilby et spekter av kulturelle opplevelser. I den gjestmilde byen er det enkelt å ta seg frem. Etter andre verdenskrig ble byen modernisert på grunn av bedre økonomi og infrastrukturen ble betraktelig forbedret. Det ble også reist mange offentlige byggverk, nye skoler ble bygd og veier ble asfaltert.

 Moderne Windhoek

Namibias hovedstad Windhoek
Windhoek

Majestetiske Victoria Falls

Victoriafallene, en foss som dannes av elven Zambezi og heter Mosi-oa-Tunya, er en kjent afrikansk turistattraksjon på grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Namibia har imidlertid en lang tarm i nord som går helt inn i fossen, i et område som heter Caprivi. Derfor kan en tur til Namibia fint kombineres med et besøk til fossen som på lokalspråket kalles røyken som tordner. Du kan reise tilbake til Norge fra Victoria Falls lufthavn. Fossen er over 100 meter lang og nesten to kilometer bred. Den ble oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia da den ble oppdaget av britiske David Livingstone – en populær og myteomspunnet oppdagelsesreisende misjonær – i 1855. Og når du ser fossen buldre er det lett å forstå hvorfor den har fått sitt majestetiske navn. Fossefallet kalles også et av verdens sju underverker og kan ta pusten fra de fleste. Om du har lyst til miste pusten ytterligere kan du hoppe i strikk i nærheten av fossen, men du er garantert en spektakulær opplevelse selv med bena trygt plantet på bakken. Her blir det vått, så husk regnponcho!

Namibia Victoria Falls
Victoria Falls
Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member