Kenya

Eksotiske Kenya

Hvite strender, vill og vakker natur, yrende dyreliv og eksotisk mat? Alt dette, og mye mer, finner du i Kenya!

Kenya ligger øst på det afrikanske kontinentet og rommer blant annet store sletteområder, snødekte fjell og nesten 500 kilometer kystlinje med hvite sandstrender, palmer og vakre korallrev. Landet gir deg gode muligheter for en variert ferie, uansett om du ønsker safari eller strand, eller begge deler. Vil du ha en utfordrende ferieaktivitet venter Mount Kenya på deg.

Befolkning
Befolkning

48,4 millioner

Hovedstad
Hovedstad

Nairobi

Klima
Klima

Tropisk klima langs kysten. Innlandet har et kjøligere klima

Språk
Språk

Engelsk og swahili

Safari i særklasse

Ønsker du å dra på safari er Kenya et naturlig førstevalg. Nasjonalparken Masai Mara er Kenyas mest berømte naturreservat, og det valfartes dit av mange gode grunner. Reservatet er kjent for sitt eksepsjonelle dyreliv, og her er det store sjanser for å få se de fem store; Elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn. Tusenvis av gnuer, sebraer og gaseller beveger seg også gjennom nasjonalparken for den store vandringen, en ferd for å finne nytt gress og vann, som starter i juli hvert eneste år. Dette er kjent som et av de mest spektakulære naturfenomenene i verden! I tillegg til dyrelivet er terrenget i seg selv verdt besøket. Masai Mara ligger i The Great Rift Valley og reservatet har en variert natur med sine klipper, platåer og endeløse sletter.

Kenya safari sjiraff

Besøk Masaiene

Masaiene er et folkeslag på 1,3 millioner mennesker og 842.000 av dem bor i Kenya. De er viktige ambassadører for kenyansk kultur. Folket opprettholder fortsatt mange kulturelle tradisjoner, samtidig som flere jobber i turistindustrien. Masaiene er et gjeterfolk som holder fe, sau og geiter. De har tradisjonelt en sterk krigerkultur, og gutter får status som krigere når de blir 16-17 år gamle. Et besøk i en Masai-landsby kan fint kombineres med et besøk i Masai Mara.

Kenya masaier

Til topps på Kilimanjaros store lillebror

Mount Kenya er landets høyeste fjell, og det nest høyeste på kontinentet, kun slått av Kilimanjaro. Fjellmassivet ligger i nasjonalparken og verdensarvområdet Mount Kenya nasjonalpark, og på sitt høyeste rager det 5199 meter over havet. Den tredje høyeste toppen på massivet, Point Lenana, er den mest besøkte. Grunnen til dette er at de to høyeste toppene krever klatreferdigheter. Point Lenana, som ligger 4985 meter over havet, er fullt overkommelig om du er i passelig god form, såfremt du takler høyden. Det er viktig å påpeke at selv om Point Lenana ikke er den høyeste toppen, skorter det ikke på spektakulær utsikt.

Mount Kenya
Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member