Cape Town

Vakre Cape Town

I foten av majestetiske Table Mountain ligger den moderne og spennende storbyen Cape Town. Her får du naturopplevelser i verdensklasse, viktig historisk input, deilig strandliv og mye mer!

Cape Town er en annerledes storby med et spesielt historisk sus. Dykk inn i Nelson Mandelas historie, drikk deilig Sørafrikansk vin fra vinområdene i nærheten og få med deg det spesielle dyrelivet rundt byen. Her kan du se både hvithai, hvaler, pingviner og seler. Er du på utkikk etter sol og strand har kystbyen selvsagt også flotte og hvite sandstrender å by på. Det er ikke uten grunn av Cape Town er å regne som en av verdens flotteste byer, og dessuten Sør-Afrikas mest populære reisemål.

Befolkning
Befolkning

3 millioner

Klima
Klima

Behagelig middelhavsklima med tydelige årstider

Språk
Språk

Afrikaans, xhosa, engelsk, sesotho, zulu, setswana

Besøk bordet i skyene

Det er ikke rart at dette fjellet sies å være en av verdens syv nye naturlige underverker. Unike Table Mountain i Cape Town har fått navnet sitt etter det nesten tre kilometer lange og flate platået på toppen. Velger du å ta turen opp ved soloppgang eller solnedgang får du oppleve et syn som ikke trenger å forklares ytterligere. Det må bare oppleves. For å komme til toppen platåfjellet kan du ta den roterende taubanen. I løpet av turen sørger den for at du får utsikt til alle kanter. Når du kommer på toppen kan du velge å vrake i en rekke turstier til de ulike utsiktspunktene. Ønsker du deg en skikkelig fjelltur, får du det ved å bestige fjellet til fots. Platåets høyeste punkt er 1086 meter over havet, og i stekende sol kan det bli en tøff utfordring for selv den vante fjellvandrer. Husk å ta deg god tid og sørg for å ha med masse vann.

Capetown panorama Table Mountain

I Mandelas fotspor

Frihetsforkjemperen Nelson Mandela kjempet en lang kamp mot apartheid, og satt fengslet i 27 år for sitt motstandsarbeid frem til han ble satt fri i 1990. Store deler av tiden sonet han på beryktede Robben Island, som helt siden 1700-tallet har blitt brukt som fengsel. Mandela ble Sør-Afrikas første svarte president i 1994, og er et symbol over hele verden på frihet, likeverd og forsoning. I dag drar mange til fengselsøya, som for øvrig står på UNESCOs verdensarvliste, for å lære mer om Mandelas kamp for et rettferdig Sør-Afrika. Og turen er definitivt verdt å ta. Fengselet er omgjort til et museum, og her kan du blant annet få se Mandelas celle. Øya ligger 12 kilometer utenfor Cape Town.

Cape Town Robben Island

Deilig vin og gode golfmuligheter

Omtrent en halvtimes togtur unna Cape Town ligger universitetsbyen Stellenbosch. Byen er en av de eldste europeiske bosetningene i provinsen Western Cape, og gjennom tidene har et stort antall akademikere levd og studert her. I dag er Stellenbosch kanskje aller mest kjent for sin vinproduksjon, og blir kalt den Sørafrikanske vinens hjem. Her kan du godt ta deg god tid til å nyte naturen og de lokale dråpene. Det finnes en rekke arrangerte vinturer å hoppe på i området. I tillegg er det gode muligheter for et slag med golf her. Ærverdige Stellenbosch golfklubb ble grunnlagt allerede i 1904, og på den velholdte banen rusler du rundt omgitt av frodige vinranker og flotte fjell på alle kanter. Denne vakre golfbanen kan ta pusten fra enhver, og en mer minneverdig golfopplevelse skal du lete lenge etter.

Cape Town Stellenbosch
Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member