Etiopia

Pulserende Addis Ababa

Addis Ababa betyr «den nye blomsten», og den etiopiske hovedstaden har virkelig blomstret raskt det siste århundret, både i befolkning og areal.

I de senere år har det blitt gjort betydelige investeringer i utbygging av veier og infrastruktur, og i dag er byen Afrikas fjerde største. Fra Addis Ababa flyr du lett videre til et vell av destinasjoner på det afrikanske kontinentet og til mer enn 20 destinasjoner innenriks i Etiopia. Før du drar videre bør du imidlertid sette av noen dager i denne pulserende byen og området rundt. Her finner du enorme markeder, nydelige kirker, unik natur og kulinariske opplevelser. Og verdens eldste menneskeskjelett! I 1974 ble Lucys skjelett funnet i Awash-dalen nord-øst i Etiopia. Skjelettet, som anslås å være omtrent 3,2 millioner år gammelt, er et enestående funn. I dag kan du få et glimt av henne på National Museum of Ethiopia i Addis Ababa.

Språk
Språk

Amharisk og engelsk

Befolkning
Befolkning

3,8 millioner

Klima
Klima

Varmt og stabilt

Kaffelandet

For 1500 år siden, i provinsen Kaffa, skal gjeteren Kaldi ha oppdaget at geitene hans ikke fikk sove etter å ha spist noen røde bær. Han fortalte det til en munk som straks startet eksperimenteringen, og vips; Kaffe var oppfunnet. Uansett om sagnet er sant eller ei har Etiopia har en sterk kaffekultur, og kaffe herfra smaker slik kaffe skal smake. Addis Ababa er et mekka for kaffefantaster, og et besøk til Kaffa som ligger 350 kilometer sørvest for hovedstaden, garanterer kaffeopplevelser av de ytterst sjeldne. Ikke glem å nyt en kopp eller tre før du drar videre.

Addis Ababa kaffa

De magiske fjellene

Simien-fjellene kalles Guds lekeplass på grunn av de unike formasjonene her. Fjellene ligger i verdensarvstedet Simien nasjonalpark, og er hjemsted for en rekke svært sjeldne dyrearter, som etiopisk ulv, geladaaper og etiopisk steinbukk. Fotturer i disse fjellene er en helt spesiell opplevelse med sine grønne åser, merkelige planter og dramatiske klipper. Fjellmassivets høyeste punkt er Ras Daschen på 4543 meter over havet. Det tar noen dager å komme til topps, med obligatoriske stopp langs veien for å komme tett på etiopisk natur og kultur.

Ethiopian Airlines Reise til Afrika Simien Mountain Addis Ababa
Simien-fjellene

Hellig grunn i Lalibela

I Etiopia er rundt halvparten av innbyggerne ortodokse kristne, mens den andre halvparten er muslimer. Landet er derfor velsignet med både en rekke vakre kirkebygg og moskeer. 64 mil nord for Addis Ababa finner du klippekirkene i Lalibela. Her finner du en samling av elleve kirkebygninger som ble hugget direkte ut av fjellet på 1200-tallet. Anlegget er et populært pilgrimsmål, og hellig grunn for de ortodokse kristne i landet. Dessuten er kirkene et forunderlig syn siden de ligger under bakkenivå! I tillegg til de mystiske kirkebygningene finnes det flere underjordiske huler, tunneler og labyrinter i området.

Addis Ababa Lalibela
Lalibela
Skyrax-awardsvinner 2017

Ethiopian Airlines ble kåret til beste afrikanske flyselskap i 2017 og og mottok firestjerners sertifisering fra Skytrax.

Ethiopian Airlines, a Star Alliance Member